Ontdekkingsreis

Kinderen zijn van nature gevoelig voor muziek. Dat kun je al heel vroeg merken: baby’s vinden het heerlijk om naar zang en muziek te luisteren. Muziek op Schoot cursussen zijn muzikale ontdekkingsreizen voor kleine mensen van 0 tot 4 jaar. Al spelend, zingend en dansend worden muzikale eigenschappen ontdekt en ervaren. Zo kun je samen met je kindje een muzikale basis leggen waar je later op verder kunt bouwen.

Muziek stimuleert de ontwikkeling

Samen muziek maken is niet alleen erg leuk, het stimuleert ook de ontwikkeling van je kindje op de meest brede manier. Door bewegen op muziek wordt bijvoorbeeld de motorische ontwikkeling gestimuleerd. Je kindje leert rekening te houden met andere kinderen en samen plezier te maken: sociaal- en emotionele ontwikkeling. Door het nabootsen van klanken en meezingen van liedjes wordt de taalontwikkeling gestimuleerd en het onthouden van woorden en melodieën bevordert de cognitieve ontwikkeling. Ten slotte wordt ook de zintuigelijke ontwikkeling geprikkeld: er is tijdens de cursus van alles te zien, horen en voelen.

Muziekplezier

Je samen verwonderen over muziek en samen plezier maken door te zingen en te spelen maakt simpelweg blij. Het contact en vertrouwen tussen jou en je kindje is ontzettend kostbaar en kan worden versterkt door samen ergens helemaal in op te gaan. Dat kan tijdens een Muziek op Schoot cursus in een veilige, liefdevolle omgeving.