Ervaringen van cursisten

"Trommelles" is het hoogtepunt van de week voor onze 3-jarige dochter! We genieten samen van de vrolijke muziek, zang, instrumenten en andere kleurrijke attributen. Maar ook genieten we van Veronique. Bedankt voor je muziek op schoot lessen, die je met veel passie en plezier geeft. Je speelt altijd zo goed in op de kinderen, wat het tot een waar feest maakt!

Loes

Mijn dochtertje van 3 jaar begon al op donderdag te vragen of het al woensdag was. want elke woensdag gingen we weer naar muziekles. Ze vond de liedjes en dansjes erg leuk en het was elke keer weer een verrassing welke attributen erbij waren. Zingen en swingen over de regen onder parapluutjes, met Pasen tikken met muzikale eitjes, elkaar verstoppen onder prachtig gekleurde doekjes, stoffen vogeltjes met echte geluiden, elke les is naast herhaling weer verrassend anders. Ik vond het erg leuk om samen met mijn dochter, andere kinderen en ouders te genieten van de muzieklessen. En de rest van de week genoten we samen al zingend na.

Berthe

Mijn dochtertje (2 jaar) heeft zo genoten van de muzieklessen! Het gebruik van verschillende muzikale materialen tijdens de les, het samen zingen en bewegen, en niet te vergeten de interactie met haar leeftijdsgenootjes was zo ontzettend leuk. Ook voor mij als moeder om haar zo bezig te zien. Ik raad het iedereen aan om bij Veronique een cursus te volgen! En mijn dochtertje heeft er een paar vriendinnetjes aan overgehouden!

Norma

 Mijn zoontje van 1 houdt erg van muziek: muziek maken, luisteren en liedjes. Zelf zijn we niet echt muzikaal, dus dacht ik, laten we meedoen aan 'Muziek op schoot'. Ik was benieuwd hoe Lasse het zou vinden, omdat Lasse normaal niet zo lang op schoot zit. Bij de lessen was dat ook helemaal niet nodig want bij veel liedjes zaten we helemaal niet. Het was leuk om te zien dat de kindjes de eerste keer het moeilijk vonden de instrumentjes terug te geven na een liedje. Maar al heel snel hadden gaven alle kinderen de spulletjes terug na een liedje. Want ze wisten dat bij een volgend liedje wel weer wat leuks kwam. Elk kindje haalde eigen dingen eruit die hij/zij leuk vond, zo vond Lasse het erg leuk als de instrumenten 'boem' op de grond gelegd moesten worden. Sommige dingen uit de lessen doet Lasse nu (een aantal maanden later) nog steeds, hij zet bijvoorbeeld een badeendje op de rand van het bad, dat deden we tijdens de les ook. Sommige liedjes of melodietjes gebruiken we tijdens onze dagelijkse handelingen.

Véronique is een gepassioneerde -en lieve muzieklerares die vanuit haar hart haar werk doet. Matthijs is dol op Véronique en de kikker natuurlijk. Heel muzikaal en spelenderwijs weet zij iedere week de kindjes weer iets nieuws aan te bieden. Door haar liefdevolle interactie en mooie zangstem weet zij de kindjes (en ouders) van begin tot het eind te interesseren. Het is gezellig maar ook leerzaam omdat er zingend diverse malen gevraagd wordt om (muzikale) speeltjes weer terug te doen in de doos. Van geluid mogen maken tot heel stil zijn, van lopen tot weer gaan zitten worden de kindjes geprikkeld om goed te luisteren. Alles gaat op een gemoedelijke en harmonieuze manier. Een echte aanrader voor ouder –en kind!

MvD uit Roden.

Geef je ervaring over de NootjesTrommel

* Verplichte velden